Defekttűrő gumiabroncsok

Mi az igazság?

Ki ne hallott volna már a defekttűrő gumiabroncsokról? Na de tényleg tűrik a jó gumik a defektet? Ez valójában mit jelent?

Nos, a reklámban az áll, hogyha defekttűrő abroncsot veszünk, akkor defekt esetén ha lassan is, de el tudunk mászni csökkentett sebességgel akár a legközelebbi gumisig.

 

Na de mi a valóság?

Ezeknek a gumiknak az oldalfala erősítve van, és ha elmegy a belső nyomás, képes megtartani az autó súlyát bizonyos ideig. Azonban ha az oldalfal sérül, mondjuk egy kátyúban, akkor pontosan nulla lesz a defekttűrés. Pótkerék a mai autókban ritkán fordul elő. Helyette egy kompresszort és valamilyen tömítőanyagot kapunk vásárláskor ,amit defekt esetén, a gumiba kell juttatni a kompresszoron keresztül. De ha nagy a repedés akkor ez sem ér semmit.

 

Ekkor jön képbe a Magyar innováció, az a Autómentő Kereső rendszere.

 

Itt egyetlen kattintással már láthatjuk a közelben lévő autómentőket. Innentől fogva már csak el kell döntenünk, hogy kit hívunk fel. Ez autópályán is jól használható ugyanis ha megnyomjuk a GPS pozíció meghatározó gombot akkor bárhol is legyünk, egy szemvillanás alatt listát kapunk a közelben lévő autósegély szolgáltatókról. De ha például egy ismerősünk hív fel minket, hogy defektet kapott az autópályán és semmi esélye sincs tovább haladni, akkor egyszerűen távolról is tudunk segíteni. Ebben az esetben a legközelebbi település nevét kell begépelni a helymeghatározó blokkba vagy egyszerűen megnyomni valamelyik nagyváros gombot, és máris kapunk egy listát miután rögtön tárcsázhatunk. Így nemcsak gyorsan, precízen de pénztárcakímélően is segítő kezet nyújthatunk. Hisz lehetőségünk van akár 10 céget is felhívni, akik a közelben vannak, és tíz ajánlatból már könnyebben tudunk választani. Érdemes kipróbálni és megjegyezni, hogyha még defekttűrő abroncsokat is használunk…